Aussie farming - Reisverslag uit Perth, Australië van D Hooff - WaarBenJij.nu Aussie farming - Reisverslag uit Perth, Australië van D Hooff - WaarBenJij.nu

Aussie farming

Blijf op de hoogte en volg D

10 Juli 2015 | Australië, Perth

Beste familie, vrinden en gepeupel,
Hierbij weer een update vanaf de andere kant van de aardbol. Dank voor jullie leuke reacties de afgelopen keer.

Inmiddels ben ik een maand aan het werk op de farm. Het arbeidersleven moet hier niet worden onderschat, want de winterse temperaturen bereiken hier maar liefst 25 graden. Prima buiten werk op het land en met de horses.
De Engelse girls zijn nu weg, zij hebben immers hun 88dagen arbeid verricht teneinde in aanmerking te komen voor een 2nd holiday visa. Volgende week komt er nieuwe aanwinst. Gelukkig maar, want zou blijven mijn kantoorhandjes enigzins gespaard.
Zoals bekend is er in de nabije omgeving niks te beleven, heerlijk rustig en af en toe maken we een uitstapje naar de prachtige natuur. Afstanden als Deurne-Parijs retour is hiervoor dichtbij.
Ook een dagje woestijn, wat indrukwekkend was, mocht niet ontbreken. Het watertekort en het lopen op geklede schoenen is echter een aandachtspuntje voor de volgende keer.

Andere problematiek die hier speelt en die mij ter ore is gekomen of die ik heb ervaren is:
- drink en drive de enige optie is hier. In the country is er immers geen OV en taxi's zijn verre weg. Dat verklaart soms ook het rijgedrag in de avond van sommige locals;
- er is een groep backpackers die het verpesten voor de rest. Zij hebben bijv. Geen geld, dus zijn eigenlijk een soort van paupers, en gaan stelen. Ook hun arbeidsethos is zwaar onder de maat, daar ze gewoonweg liegen tegen hun chef of weglopen als het werk hen niet aanstaat;
- er een hoog zelfmoordpercentage is onder de farmers. De ratten van de banken devalueren namelijk de farm en er dient dan door de farmer bijbetaald te worden aan de bank. Gezien dit om royale bedragen gaat, kan de farmer dit niet altijd voldoen, wat betekent dat de bank de farm afpakt, die vaak al voor de 7-8e generatie in handen is van de familie. Zonder farm geen leven volgens hun.

Met mij gaat het verder top. Dikke prima hier en er is werk genoeg voorbdegene die willen werken. Vergelijk het maar met de Polen die naar Nederland komen.

Verder nog enkele wist-je-datje's:
Wist je dat:
- een cirkelzaag een stuk hout in een kogel veranderd bij verkeerde handelingen;
- je geen ladder tegen een tak aan moet zetten die je vervolgens af gaat zagen, je gaat dan net zo hard mee naar beneden;
- alle kleine 'lieve' dieren je hier gewoon gevloerd krijgen indien je gebeten wordt;
- je niet zomaar de zee in moet rennen, omdat deze afgesloten kan zijn ivm haaien. Dat verklaard de geringe drukte;
- je hier avonds niet harde dan 80/u moet rijden, omdat je anders een kangaroo tegen en vervolgens op de grill kan krijgen. Ligt aan je intentie;
- je schrikt van schrikdraad;
- je hier simpelweg een landingsbaan kunt oversteken door een keer naar links en rechts te kijken en bij geen vliegtuig oversteekt;
- ik een rondvlucht heb geregeld door simpelweg te vragen;
- om diezelfde reden binnenkort een rondleiding/meeloopdag krijg bij de special forces, die hier nabij een enorm oefenterrein hebben.

Kortom genoeg ervaren, gezien en de arbeider uitgehangen tot dusver.
Tijd voor een rustdag.

De groeten aan allen and see you all later.

Cheers,
Dick

• 10 Juli 2015 - 10:30

Guus:

Echt heel gaaf Dick! Veel succes en vooral genieten van alle avonturen.
    grt Guus

• 10 Juli 2015 - 11:49

Tantetje:

Dick wat een uitgebreid bericht van je. Helemaal goed man.

Ook de familie berichten die we van je moeder gestuurd kregen via jou. Dank je wel. We zijn familiair weer wat op de hoogte dank zij jou. waar zo'n reis al niet goed voor is hè!

Goed geregeld man, z.n rondvlucht, rondleiding en meeloopdag.
    Tja wat het gedrag van de mensen betreft ...... eikels heb je door de gehele wereld en soms is beschaving nog verder te zoeken. Triest gegeven van de suïcide van de farmers.

Eneeeh na een dag met noeste arbeid is het goed rusten.....meer valt er toch niet te beleven uit je verslag op te maken.
    De 25 gr. C aangenaam temperatuurje toch daarbij kun je het hoofd koel houden en de werkzaamheden toch VEILIG doen.
    Blijf genieten en ervaren.
    Tantetje

• 10 Juli 2015 - 12:23

Pa:

Goed om te horen dat het je goed gaat ! Het leven daar vergt wel enig aanpassingsvermogen denk ik !
    Hier vanmorgen weer een bericht dat in München iemand uit een rijdende auto op omstanders geschoten heeft waarbij ook weer enkele doden, zijn gevallen. Krijgen jullie ook iets mee over het aanstaande akkoord of het grexit van de grieken uit de eurozone ? Komende zondag valt de beslissing. De wist u datjes heb je grotendeels zeker zelf aan den lijve ervaren ? Misschien kun je t.z.t. na thuiskomst een klussenbedrijf beginnen ?! Leuk dat er toch wat activiteiten zijn gedaan, rondvlucht met F 16 of Cessna ??
    Meeloopdag air forces te gek man. Zoek je vertier in de gewone dingen, Hebben ze daar geen luchtverkeersleiders nodig ?? Wanneer zij jou 88 werkdagen eigenlijk om ? Doe de groeten aan je gastheer en vrouw en tot horens.

• 10 Juli 2015 - 13:50

Petrie:

Hi Dick
    All sounds normal.... except for the branch sawing ! I'm glad you are not just wandering around Sydney or Melbourne instead of rooooooly getting to know some dinkum mates ! The economy in Australia certainly has some common problems with this land downunder (water) . Politicians care more about natural resources than the farmers. Especially in WA....
    Good luck with your next step !! Do yourself proud; as I know you will!
    Beste wensen, Petrie x

• 10 Juli 2015 - 14:31

Nico Vosmeer:

Hallo Dick,

Een mooi verhaal. Er is zelfs een beetje heemkundige belangstelling in te bespeuren.
    Fijn dat het zo goed gaat. Meeloop dag met de special forces lijkt me super interessant.
    We lezen nog wel hoe dat ging.
    Veel plezier en succes!

• 11 Juli 2015 - 10:59

Ma:

Ha die Dick,

Wat een leuk verhaal om te lezen, met mijn leesbrilleke op.
    Vooral die boom en de omgezaagde tak, ik zie het je zo doen, eigen ervaring zeker, lachen!
    Je wordt nog een handige Henkie, waar zo een reis niet goed voor is. smile.
    Wat de backpakkers betreft dat is echt minder positief en is het goed dat je daar bent waar je nu zit.
    Het verhaal van de airforces is helemaal te gek voor jou, leuk man en goed initiatief.
    Nou jongen, ik verheug me al op je volgend verhaal. Enjoy en de groetjes daar ,
    liefs ma xx

• 15 Augustus 2015 - 16:29

MvH:

Wanneer mogen we deel 2 lezen ??